四、閱讀理解(共15小題:每題3分,共45分。)
閱讀下列短文,然后根據短文的內容從每小題的四個選擇項牛選出最佳的一項。
A
After working long hours On her feet everyday in the operating,room,Taryn Rose'knew a lot about foot pain.But unlike most of her colleagues,she turned her pain into money:Today she is the boss of Taryn Rose International,a$528 million company that makes nice and comfortable shoes.
At the beginning,Rose realized the only thing that could stop her was fear of,failure."I could hear my friends and family saying,'Why did you leave a good job?'If I failed,would I be okay facing them?And:t thought,'So what?I can go back for further study in medicine.'I started to accept that it would be okay to say,'I failed,but I tried.'Once I was comfortable with that th6fight,the fear came to an end.I realized I feared regret more than failure.And after you turn to the path you choose,there is nothing acceptable but Success"
Now,Rose has no regrets about leaving medicine."What I'm doing is not all that different from:what I Was doing as a doctor.The goal is the same:to relieve pain.A former professor told me:'You're helping hundreds of thousands of women with your shoes.As a doctor,you would have helped only the few who went to your office.You're having a much greater effect.'
Looking back,Rose admits she caught a couple of lucky breaks."To me,luck is about being prepared for those opportunities(機會)that come knocking.You have to have an open mind,the right skill is and all your senses working'to see what opportunities present themselves.Luck can open the door,but you still have to walk through it."
36.Before starting:her shoe business,Taryn Rose was a
A.nurse
B.worker
C.doctor
D.boss
參考答案:C
參考解析:根據第一句可知,After working long hours On her feet everyday in the operating,room,Taryn Rose'knew a lot about foot pain.
37.Rose realized later was the most fearful for her to have or face in her job change.
A.failure
B.regret
C.family
D.colleagues
參考答案:B
參考解析:根據第二段,Once I was comfortable with that th6fight,the fear came to an end.I realized I feared regret more than failure.
38.What did her former professor think about Rose and her new job?
A.She doesn't have to meet many people in her office.
B.Her new work is quite different from her old job.
C.She can now serve more people than before.
D.Her new work is much more difficult.
參考答案:C
參考解析:根據第三段,You're helping hundreds of thousands of women with your shoes.As a doctor,you would have helped only the few who went to your office.You're having a much greater effect.
39.Which of the following can best!explain the last sentence in the passage?
A.You have to do what you can after luck brings you opportunities.
B.You should open the door when opportunities come to you.
C:You have to be prepared for walking through the door.
D.You should open your eyes to see opportunities clearly.
參考答案:A
B
Last fall was a first-of-its-kind season.I did not arrange any after-school classes for my children.No swimming.'No music lessons.No play dates.Nothing.
Once they finished their homework,they were free to do what they pleased,but only one hour of TV.In the beginning,my sons,Ben,11,and Nick,9,were anxious about this sudden,unplanned freedom.I had to,push them out of the door with a ball,a bike,and so on."Play?ordered.
I learned that this new plan takes time,patience and a lot of faith in the theory that having excellent grades isn't really important.
When my older kids,now in college and high school,were young,I brought in the rules of modern parenting.They are unspoken,but followed carefully.First,you must let your child have a variety of activities.After all,you never know where you'll find a genius.Second,if the child shows the slightest talent,the activity must be pushed with lessons,special coaching and practice of several days a week.Every minute should be taken and every minute has a purpose.That was really too much for my children.
Now with the new plan,we told stories,We listened to music.And'the.kids played with bikes,balls,and whatever was handy.Nobody kept score.In fact,the boys played outside so much that the lawn was worn down to the soil in places.They've made friends with those who come from all over the neighbourhood to play games.
We like those peaceful evenings.Ben and Nick have a good time this fall,MaYbe that's because the time off has allowed us to enjoy each other's company;
40.What was new for the family last fall?
A.The children began to learn music when school was over.
B.The writer arranged no'extra lessons for the children.
C.The writer found no time to play with the sons.
D.The children had nothing to do alter school
參考答案:B
參考解析:根據第二句,I did not arrange any after-school classes for my children.
41.At the beginning of that season the children
A.Hated to spend more time on their homework
B.felt excited about making their own decisions
C.were pleased to have more freedom
D;were worried about the change
參考答案:D
42.According to',modern parenting"discussed in Paragraph 4,parents should
A.make use of every minute to be with the children
B,provide coaching and practice for each,activity.
C.try ex,cry means to find a child's real talent
D.know the rules but never talk about them
參考答案:C
43.Fromthe passage we learn that
A.children like story'telling more.than bike-riding
B.parents should teach theirchildren how to make a plan
C.children should have time to enjoy themselves after school
D.parents can enjoy their evenings when children play with others
參考答案:C
五、補全對話(共5句;每句滿分為3分,共15分。)
根據中文提示,把對話中缺少的內容寫在答題卡相應題號后。這些句子必須符合
英語表達習慣。打句號的地方,用陳述句;打問號的地方,用疑問句。
提示:Daniel(D)去火車站迷了路。他問一個女孩(G),她也不熟悉這個地方。詢問警察(P)后得知,可以乘坐12路公共汽車。去最近的12路車站只需沿街直行,然后在第二個紅綠燈(traffic lights)處右轉。
D:Excuse me,51 I'm completelylost.
G:Oh,I'm sorry.I'm a stranger here myself.Why don't you ask the policeman over there?
D:Excuse me,officer.I'm asking about the way to the train station.
P:52 Just get off at the last stop and there it is.
D:Yes,Bus No.12,53?
P:Go ahead this way 54 You'll see the bus stop there.
D:Thanks a lot.
P:55
參考答案:
51.can you tell me where the train(/railway)station is/can youshow me the way to the train(/railway)station
52.You may take Bus No.12/Bus No.12 will take you there
53.but where is the nearest(bus)stop/but how can I find the nearest(bus)stop
54.Turn right at the second traffic lights
55.You're welcome/My pleasure
六、書面表達(滿分30分)
假設你是李明,在本市主要商業區的一家銀行找到工作后,給Jack發電子郵件,告訴他:
1.下周搬到牛津大道(Oxford Street)14號城市花園3-12室居住,該地靠近銀行:
2.雖然離Jack家遠了,但仍會像過去一樣常去拜訪他們;
3.歡迎Jack前往新家作客,電話為7635089。
注意:詞數應為100左右。
Hi,Jack,
sincerely yours,
Li Ming'
Model essay:
Hi,Jack,
I've got a new job at a bankin the main business area of the city.I'm moving to 3-12 City Garden,14 Oxford Streetnext week.It's quite close to the bank.I've almost finished packing and hopefully the move will go smoothly.
Though my new home is about an hour's drive from your place,I'm sure I'll have time to visit you and your family often,as I did in the past years.You are welcome to visit my new home anytime at weekends.Call me at 7635089 and let me know how you'redoing.
Sincerely yours,
Li Ming
河南成人高考報名網為河南考生提供河南成人高考報名時間、河南成人高考報名條件、河南成人高考考試安排信息。報考河南的學校專業請咨詢我們獲取更多!報名火熱進行中,現在報名即可參加免費考前培訓,還能免費獲得復習資料,趕快行動吧!