?、? Phonetics (5 points)
Directions: In each of the following groups of words, there are four underlined letters or letter
combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that
is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening thecorresponding letter on the Answer Sheet.
1. A. neighborhood
B.eighteen
C. height
D. weight
2. A. wolf
B. soft
C. story
D. pop
3. A. soup
B. routine
C. route
D. shoulder
4. A. climb
B. doubt
C. absorb
D. thumb
5. A. accent
B. accompany
C. accept
D. access
?、? Vocabulary and Structure (15 points)
Directions: There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four
choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence andblacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
6. I rememberfor the job, but I forget the exact amount.
A. being paid
B. to get paid
C. to be paid
D. that I receive pay
7. Johnhe could improve his exam results, but he did not have enough time to study.(成人高考更多完整資料免費提供加微信/QQ:29838818)
A. knows how
B. knows that
C. knew how
D. knew that
8. What we have to takethe courses offered only for this term.
A. are
B. is
C. have been
D. has been
9. It is a small country, yet has a lot ofresources.
A. potential
B. unknown
C. secret
D. unlimited
10. The plant is dead. Iit more water.
A. will give
B. would have given
C. must give
D. should have given
11. They talked and talked as if theynever meet again.(成人高考更多完整資料免費提供加微信/QQ:29838818)
A. will
B. would
C. should
D. shall
12. Don't let that old rascal take youwith his clever talk--none of it is true.
A. along
B. In
C. about
D. down
13. The development of the light bulbpartly as a result of the widespread availability of
electricity and the need for cheap, clean light.
A. occurring
B. was occurring
C. was occurred
D. occurred
14. There is a computer systemthe company is experiencing problems.
A. with which
B. as which
C. such as
D. for such
15. The company is going to handthe free samples tomorrow.
A. up
B. out
C. on
D. down
16.more careful, such spelling mistakes might have been avoided.
A. You had been
B. You have been
C. Had you been
D. Have you been
17. Usually there istraffic in the streets on weekdays than on Sundays.
A. less
B. little
C. few
D. fewer
18. He asked me how longgoing to stay in the hotel.
A. time was I
B. time Iwas
C. was I
D. Iwas
19. I would ratherwith you.
A. not to go
B. to not go
C. to go
D. not go
20.their luggage, the tourists hurried to the airport.
A. Packed
B. After packed
C. Having packed
D. Packing
?、? Cloze (30 points)
Directions: For each blank in the following passage, there are four choices marked A, B, C
and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the
corresponding letter on the Answer Sheet.
Earth is the only21 we know of in the universe that can support human life.22human
activities are making the planet less fit to live on. As the western world 23on consuming two-
thirds of the world's resources while half of the world's population do so 24to stay alive. We arerapidly destroying the25resource we have by which all people can survive and prosper.
Everywhere fertile soil is 26built on or washed 27the sea. Non-renewable resources areexploited so much that they will never be able to recover 28. We discharge pollutants into theatmosphere without any thought of the consequences. As a 29 the planet's ability to support peopleis being 30at the very time when rising human numbers and consumption are 31increasinglyheavy demands on it.
The Earth's32resources are there for us to use. We need food, water, air, energy,medicines, warmth, shelter and minerals to 33us fed, comfortable, healthy and active. If we are
sensible in how we use the resources they will 34indefinitely. But 35we use them wastefullyand excessively they will soon run out and everyone will suffer.
21. A. situation
B. place
C. position
D. site
22. A. Although
B. Still
C. Yet
D. Despite
23. A. continues
B. repeats
C. carries
D. follows
24. A. already
B. just
C. for
D. entirely
25. A. alone
B. individual
C. lone
D. only
26. A. sooner
B. neither
C. either
D. rather
27. A. about
B. into
C. over
D. across
28. A. quite
B. greatly
C. utterly
D. completely
29. A. development
B. result
C. reaction
D. product
30. A. stopped
B. narrowed
C. reduced
D. cut
31. A. doing
B. having
C. taking
D. making
32. A. natural
B. real
C. living
D. genuine
33. A. hold
B. maintain
C. stay
D. keep
34. A. last
B. stand
C. go
D. remain
35. A. if
B. whether
C. what
D. how
?、? Reading Comprehension (60 points)
Directions: There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four
questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose
one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
Passage One
Many people are wondering if it is safe to talk on the phone while driving. There have been quitea few accidents while drivers were talking on the phone. Some research is being done to find out ifdriving while talking on the phone is dangerous.
When there is a car accident police officers will find out if any of the drivers were using a cellphone. They will write this information in a report. The information will be saved and later studied.
There have been some very bad car accidents caused by drivers being distracted by cell phones.
Drivers sometimes forget to watch the road carefully when they are using their phones. Not payingattention to the road can be dangerous, even deadly.
It is important for drivers to focus on the road. They need to pay attention to what is going on
around them. They might need to stop or swerve quickly.
People want to make sure that the roads are safe for everyone. Studies will be done using the
information police officers collect at accidents. Maybe someday this information will lead to laws aboutdriving and using cell phones.
36. While driving, drivers must keep an eye on what is happening
A. in other cars
B. on the phone
C. around them
D. at home
37. Driving and talking on the phone at the same time could be, research says.
A. difficult
B. dangerous
C. illegal
D. fun
38. What will police officers do after a car accident? They will
A. send the driver to the hospital
B. check how seriously the car is damaged
C. do the research on the car accident
D. find out if a cell phone is used
39. The studies are based on
A. the security people get on the road
B. the accidents caused by drivers
C. the law made for using cell phone
D. the information collected from the accidents
Passage Two
If the teacher asks a question, you are expected to give an answer. If you do not understand the
question, you should raise your hand and ask the teacher to repeat the question. If you do not know theanswer, it is all right to tell the teacher that you do not know. Then he or she knows what you need tolearn.
There is no excuse for not doing your homework. If you are absent, you should call your teacher
or someone who is in your class and ask for the assignment. It is your responsibility to find out whatassignments you have missed. It is not the teacher's responsibility to remind you of missedassignments.
You must not be absent on a test day. If you are seriously ill, call and let the teacher know you
will not be there for the test. If your teacher allows make-up tests, you should take the test within oneor two days after returning to class. Serious illness is the only reason for missing a test.
Be on time! It is considered rude to be late. Also, it bothers other students. If you must come in
late, be sure to do it quietly. Have your books and papers out of your bag before you come into theroom. Then go to your seat and sit quietly. In the U.S. it is not necessary to knock before you enterthe classroom. Most of the ELC teachers will give you a low grade if you are often late.
Have your book out and be ready to begin when the class starts. Your teacher should not have toask you every day to take out your book. Be sure you have a paper and a sharp pencil ready.
40. If you are puzzled with the question teacher asks, you shouldfirst.
A. give an answer
B. raise your hand
C. repeat the question
D. ask for another question
41. If you miss a class, you should
A. call the teacher or a classmate to get the assignment
B. give an excuse and then ignore the assignment
C. keep silence and miss the assignment
D. ask a classmate about the assignment when you attend the school
42. When are you allowed to take a make-up test?
A. When you are absent on a test day.
B. When there's a test two days after the previous one.
C. When you are really sick.
D. Within one or two days after returning to class.
43. What is one of American classroom customs?
A. Do knock before you enter the classroom.
B. Go to your seat and then take out your books.
C. Be ready with your book out to start the class.
D. Make your pencil sharp after class.
Passage Three
Imagine going to sleep in October and waking up in May! Well, marmots and ground squirrels
stay warm by sleeping all winter. All this time, they do not wake up once. This special kind of sleep iscalled hibernation. During this sleep, the heart slows down, and the animal breathes more slowly, itdoesn't move around, so it uses less energy.
Animals like the marmot and the ground squirrel inhabit the coldest parts of the world. They needspecial talents to survive in these frigid places. Their furry coats keep them snug when the temperaturefalls below zero. It often gets this cold in the Arctic, a land that is just below the North Pole.
Before the long winter, some animals eat and eat. After a while, they grow very fat. When the
winter comes, they live on the fat saved up in their bodies. Layers of fat keep an animal warm.
Arctic animals also have other ways to beat the cold. Rabbits in the Arctic, for example, have
very small ears. Small ears keep heat in, while big ears let it out. Small things usually keep heat in.
Have you ever slept in a room that is very small, and noticed how hot it can get?
It rarely gets warm in the Arctic. But although summer seasons there are very short, the sun
shines brightly. Plants seem to spring up before your eyes! Animals such as caribou look forward allyear to summer, when they can eat fresh grass again. Every minute of sunshine is important to theirlives.
44. A good title for this passage would be
A. the Arctic Summer
B. Marmots and Squirrels
C. Keeping Warm in the Arctic
D. Freezing Temperatures
45. The way for marmot to keep warm is.
A. to be very fat
B. to have small ears
C. to eat green grass
D. to have thick and soft hairs
46. After reading this passage, we can guess that when an animal moves around, it
A. is very restless
B. uses more energy
C. is looking for food
D. has lost its young
47. To help the reader understand that small things keep heat in, the writer uses
A. an example
B. a strong argument
C. scientific facts
D. careful measurements
Passage Four
Today, the Indianapolis 500, one of the world's most famous car races, takes about four hours to
run. If the Indy 500 had been held in 1895, it would have taken almost three days. The horseless
carriage had just been invented a short time before. Top speeds back then were much lower than theyare today. For most people, just seeing a car move without a horse pulling it was thrilling enough. Thedriver's main concern was making sure the car didn't break down.
One of the first car races was held in Chicago on Thanksgiving Day in 1895. Folks crowded thestreets togawkat the new machines. The route of the race went through the heart of town. The carswere to go out to a nearby suburb and back. The race covered a distance of about 54 miles. That's lessthan one-tenth the distance at Indy. The drivers cranked up their engines and prayed that they wouldn'tbreak down. Then they were off. The race proved too much for some of the cars. Perhaps they couldn'twithstand the high speeds. The winner of the contest was J. Frank Duryea. He finished the race a bitmore than seven hours after he started. He had covered the grueling distance at an average speed of7.5 miles per hour. That is slower than a modern marathoner can go on foot. Even so, as Duryeafinished, the crowd went wild.
48. This passage deals with
A. the Indianapolis 500
B. a new kind of car
C. an early auto race
D. the streets of Chicago
49. Some cars didn't finish the race in Chicago because
A. their engines broke down
B. the drivers were afraid of the high speed
C. the brakes jammed
D. they ran out of gas
50. What can you conclude about the public's attitude toward auto race?
A. They were more impressed with slower speed.
B. They thought cars were unnecessary.
C. They enjoyed just seeing the cars.
D. They were easily bored.
51. In this passage the word "gawk" means
A. laugh
B. stare
C. frown
D. glare
Passage Five
One day, a poor boy who was selling goods from door to door to pay his way through school foundhe had only one thin dime left, and he was hungry. He decided he would ask for a meal at the nexthouse. However, he lost his nerve when a lovely young woman opened the door. Instead of a meal heasked for a drink of water. She thought he looked hungry so she brought him a large glass of milk. Hedrank it slowly, and then asked, "How much do I owe you? You don't owe me anything," shereplied. He said, "Then I thank you from my heart. "
Years later that young woman became critically ill. The local doctors sent her to the big city,
where they called in specialists to study her rare disease. Dr. Howard Kelly was called in for theconsultation. When he heard the name of the town she came from, he rose immediately and went to herroom. Dressed in his doctor's gown he went in to see her. He recognized her at once. He went back tothe consultation room determined to do his best to save her life. From that day he gave special attentionto the case. After a long struggle, the battle was won,
Dr. Kelly requested the business office to pass the final bill to him for approval. He looked at it
and then wrote something on the edge. The bill was sent to her room. She feared to open it, for shewas sure it would take the rest of her life to pay for it all. Finally she looked, and something caught herattention on the side of the bill. She read these words : " Paid in full with one glass of milk."
52. The boy sold goods from door to door because
A. he wanted to help support his family
B. he needed money for school
C. he had to pay back a student loan
D. he did not have enough pocket money
53. When the boy and the young woman met again years later
A. they had both changed beyond recognition
B. neither remembered their previous meeting
C. the boy had become a medical specialist
D. the woman had come to stay in the big city
54. Dr. Kelly gave special attention to the case mainly because
A. he fell in love with the woman
B. it was a rare disease
C. he was eager to distinguish himself
D. he wanted to repay the woman for her great kindness
55. Among other things, the story shows that
A. good will be rewarded with good
B. it is okay to accept pay for a kindness
C. it is wise neither to borrow nor to lend
D. where there's a will there's a way
V. Daily Conversation (15 points)
Directions: Pick out five appropriate expressions from the eight choices below and complete the
following dialogue by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
A. How about her
B. What happened
C. I believe he
D. poor Alan
E. I can imagine
F. I guess something
G. Is she fine now
H. I don't know
Robyn: Has Alan shown up yet?
Scottie: Nope.56 might have come up.
Robyn: I wonder what happened,
Scottie: 57I hope it's nothing serious.
Robyn: Last week his sister was admitted to the hospital.
Scottie: Oh? 58?
Robyn: His sister had a car accident last week.
Scottie: 59?
Robyn: She's still in a coma(昏迷).
Scottie: Oh, 60His sister is the only relative he has left since his mother died last year.
?、?Writing(25 points)
Directions:For this part.you are supposed to write an e-mail in English in l00-120 wordsbased on the following situation.Remember to write it clearly.
61.你(Li Yuan)聽說你的好朋友(Mike)通過了考試,可以上大學了。發一封電子郵件表示祝賀。郵件的內容如下:
(1)表示祝賀;
(2)祝賀的方式。
英語應試模擬第8套參考答案與解析
?、?Phonetics
【答案】
1.C 2.A 3.D 4.C 5.B
【解析】
1.選項C畫線字母讀
2.選項A畫線字母讀
3.選項D畫線字母讀
4.選項C畫線字母讀
5.選項B畫線字母讀
?、?Vocabulary and Structure
【答案】
6.A 7.C 8.A 9.A l0.D ll.B l2.B l3.D l4.A l5.B l6.C l7.A
18.D l9.D 20.C
【解析】
6.Remember doing sth記得做某事。選項A是正確的?!揪渥哟笠狻课矣浀媚玫竭@工作的報酬了,但不記得具體的數目。
7.考時態和連詞。根據從句可判斷為過去時,排除選項A和B。how表示如何,符合題意。選項C是正確的?!揪渥哟笠狻考s翰知道如何提高考試成績,就是沒有足夠的時間學習。
8.What引導的主語從句根據其賓語的含義確定謂語的單復數。例:What we want arebooks/is water.Courses是復數,排除選項B和D。這學期要做的事應用一般現在時。選項A是正確的?!揪渥哟笠狻课覀儽仨氁x的課是只在這學期開的。
9.Potential潛在的,unknown不可知的,secret秘密的,unlimited無限制的。根據題干,選項A是正確的?!揪渥哟笠狻窟@個國家很小,但它潛在的能源卻很豐富。
10.這是一種表示后悔的虛擬語氣的句子。表示對已發生的事后悔用should have done。選項D是正確的?!揪渥哟笠狻窟@顆植物死了。我真應該多給它澆點水。
11.As if引導的從句用虛擬語氣。選項B是正確的?!揪渥哟笠狻克麄兞陌×?,好像再也見不了面了似的。
12.Take in欺騙,take down記下。選項B是正確的?!揪渥哟笠狻縿e讓那個無賴把你騙了。他說的話沒有一句是真的。
13.考的是語態和時態。講的是過去的事情,用一般過去時。Development的出現或發生,可用主動態。選項D是正確的?!揪渥哟笠狻繜襞莸陌l展一部分是由于電力的廣泛使用、對便宜和清晰光亮的需求。
14.With表示由于,which引導非限制性定語從句。選項A是正確的?!揪渥哟笠狻坑羞@么一個計算機程序,公司正因為它而經歷許多麻煩。
15.Hand down傳給后人,hand on傳下來,hand out分發,選項B是正確的?!揪渥哟笠狻抗緶蕚涿魈彀衙赓M的樣品發放出去。
16.考查虛擬語氣。If條件句省略if后主謂倒裝。排除選項A和B。主句用了現在完成時,從句應用過去完成時表示與事實相反。選項C是正確的?!揪渥哟笠狻咳绻阍僮屑氁稽c的話,這種拼寫錯誤是可以避免的。
17.有than表明要用比較級。排除選項B和C。Traffic是不可數名詞,排除fewer。選項A是正確的?!揪渥哟笠狻客ǔ=稚系能囋诠ぷ魅諘r比星期天時的車少。
18.How long多長時間,已包含時間這個意義。排除選項A和B。從句中的問句主謂不倒裝。選項D是正確的?!揪渥哟笠狻克麊栁乙诼灭^住多久。
19.Would rather do sth寧愿做某事。表示否定時將not置于動詞原形前。選項D是正確的?!揪渥哟笠狻课覍幵覆桓闳?。
20.Having done sth表示該動作發生在其他動作前。選項C是正確的?!揪渥哟笠狻渴帐昂眯欣?,游客急急忙忙奔向機場。
?、?Cloze
【答案】
21.B 22.C 23.C 24.B 25.D 26.C 27.B 28.D 29.B 30.C 31.D
32.A 33.D 34.A 35.A
【解析】
21.這是一篇有關保護地球資源的文章。Situation形勢、環境,place地點,position位置,site場所。根據上下文,地球是唯一人類可以生存的地方。選項B是正確的。
22.根據上下文,前面講過了地球是唯一為人類提供生存條件的地方,而人類卻因為自己的
行為使得這唯一的生存地變得越來越不適合自己的生存了。前后是矛盾的,所以應用轉折性的詞。Although雖然,still仍然,yet然而,despite盡管。選項C是正確的。
23.Continue繼續,repeat重復,carry具有、帶有,follow跟隨、從事。Carry on固定詞組,意為持續。持續消耗世界上三分之二的資源。選項C是正確的。
24.Already已經,just僅僅,for為了,entirely全部地。一半的人口消耗三分之二的資源僅僅是為了生存。選項B是正確的。
25.地球是我們唯一的生存地,所以,地球上的資源也是我們生存的唯一依靠。選項D是正確的。
26.Either…or或者……或者、不是……就是。0r的前后應該是相反的。選項C是正確的。
27.只有into合題意。肥沃的土壤或是蓋上了房子,或是被沖人大海。選項B是正確的。
28.Never是否定詞,不可能完完全全地復原。選項D是正確的。
29.Development發展,result結果,reaction反應,product產物。As a result固定詞組,意為其結果。選項B是正確的。
30.Stop停止,narrow變窄,reduce縮減、降低,cut消減。因為人類將污染物釋放進大氣層,造成了地球供養人類的能力降低。選項C是正確的。
31.Doing做,having有,taking拿,making使得。人口的上升使得需求增加。選項D是正確的。
32.這里指的是地球的自然資源。選項A是正確的。
33.Hold握住,maintain維持,stay停留,keep保持。我們需要食物等以保證我們的健康等。選項D是正確的。
34.Last持續,stand停止,go走,remain剩余。如果我們小心使用資源,它們會長久。選項A是正確的。
35.此句與前面的if句并列,但意思相反。如果過量使用,資源將會枯竭。選項A是正確的。
【原文大意】
地球是我們所知道的宇宙中唯一一個能夠維持人類生活的地方。然而,人類的活動卻使得這個星球越來越不適合人類居住了。西方社會持續消耗三分之二的世界資源,而世界人口的一半這么做僅僅是為了生存。我們正在破壞著我們所擁有的人類賴以生存和發展的唯一資源。無論哪里,肥沃的土壤要么被蓋上房子,要么被沖人大海。不可再生的資源被大量開采,并且永遠也不會完完全全地恢復了。我們把污染物質釋放到大氣層,根本不考慮其后果。其結果是,這個星球供養人類的能力降低了。而此時正是由于人口數量的增長和消耗從而對星球的需求快速上升的時候。
地球的自然資源為我們所用。我們需要食物、水、空氣、能量、醫藥、熱量、住處和礦藏以保證我們的溫飽、舒適、健康和活力。如果我們合理地使用資源,資源會取之不盡。但如果我們浪費資源、過度地使用資源,資源會立刻耗盡,我們每個人都將受苦。
?、?Reading Comprehension
第一篇
【答案】
36.C 37.B 38.D 39.D
【解析】
36.倒數第二段。司機要隨時注意周圍的情況。In other cars在別人的車里。選項C是正確的。
37.第一段最后一句。選項B是正確的。Illegal非法的。根據最后一段,有關法律還未出臺,所以還不能斷然說是非法的。
38.第二段。在車禍現場,警察要做的是詢問司機是否在用手機。收集其信息作研究,而不是對車禍本身做研究(選項C)。選項D是正確的。
39.最后一段。選項D是正確的。研究要靠從車禍收集來的信息來做。人們擔心的就是道路是否足夠安全,而研究也是為此而做。選項A可以是做這種研究的原因或目的。選項B太籠統,強調的是車禍本身,而不是有關車禍起因的信息。研究之后才有可能是有關法律的制定,不可能基于有關的法律做研究。所以,選項C是不正確的。
【原文大意】
許多人想知道開車時打電話是否安全。很多車禍都是發生在司機打電話時。一些研究正在進行中以證明一邊打電話一邊開車是危險的。
如果發生車禍,警察會差名司機是否在用手機。他們會把這個信息記入報告中,這個信息被存儲以備以后研究之用。
有些非常嚴重的車禍就是因為司機受手機影響精神不集中造成的。在用手機時,司機往往忘了注意路上狀況。忽略路況是非常危險的,甚至是致命的。
注意路況對司機來說是非常重要的。他們需要注意周圍的情況,以便能快速停車或轉向。
人們想確定道路對每一個人都是安全的。人們將基于車禍時收集的信息作研究,將來的某一天,會制定出有關開車時使用手機的法律。
第二篇
【答案】
【答案】
40.B 41.A 42.D 43.C
【解析】
40.第一段。當老師提問題時,你應當回答。但當你不明白老師的問題時,應當舉手請老師重復這個問題。舉手在前,選項B正確。
41.第二段。如果因某種原因缺課,應問老師或同學作業是什么。不能因為缺課而不做作業。選項A正確。
42.第三段。如果缺考,在老師允許的情況下,返校后的第一兩天內完成補考。選項D正確。
43.最后兩段。在美國,進教室之前沒有必要敲門,排除選項A。進教室前就要把書拿出來,然后坐好,排除選項B。上課前要把書和筆準備好,排除選項D。課前把書拿出來等待上課。選項C正確。
【原文大意】
如果老師提問,你應當回答問題。如果你沒有明白那個問題,應當舉手請老師重復那個問題。如果你不知道答案,沒關系,告訴老師你不知道。這樣,他就知道你需要學的是什么了。不能有任何借口不做作業。如果你缺課,應當向老師或同學詢問作業。你有責任去問你落的作業是什么。老師并沒有責任提醒你落的作業是什么。
你絕不應缺席考試。如果你病得很厲害,要告知老師你不能參加考試。如果老師允許補考,你應在返校后的一兩天內補上錯過的考試。缺考的唯一可接受的理由是重病。
不要遲到!遲到是很無禮的行為。同時,遲到還會影響其他學生。如果你不得不遲到,動作一定要輕。進教室前就把書和紙從包里取出來,然后走到你的座位,靜靜地坐好。在美國,進教室前不必敲門。如果你經常遲到,ELC老師不會給你好成績。
書取出來之后準備上課。老師不會天天提醒你把書取出來。一定要記住準備好紙和削好的鉛筆。
第三篇
【答案】
44.C 45.D 46.B 47.A
【解析】
44.全篇文章中心講的是北極圈的動物是如何保持溫暖的。選項C是正確的。選項A,北45.第二段。土撥鼠有非常厚的毛皮以御寒。選項D是正確的。選項A在第三段,有些動物是靠多吃增加脂肪以御寒。選項B在倒數第二段,小耳朵比大耳朵少釋放熱量。選項C在最后一段,講的不是冬天如何御寒的問題。
46.第一段。運動越少能量消耗得越少,這也是在寒冷地方保暖的一種方式。選項B是正確的。
47.倒數第二段。作者用一系列的例子說明小空間可以保持溫度不釋放掉。選項A是正確的。
【原文大意】
想象一下吧,l0月開始睡,5月醒來。土撥鼠和松鼠靠睡覺來保持整個冬天的溫暖。這段時間一刻不醒。這種特殊的覺就叫冬眠。睡覺過程中,心跳頻率下降,動物的呼吸也慢了許多,它不四處走動,所以能量消耗得少。
像土撥鼠和松鼠一樣居住在世界最冷地方的動物,它們需要特別的天賦以生存在這樣寒冷的地方。在溫度降到零度以下時它們的毛皮使它們保持溫暖。就在北極下面的北極圈經常是這么冷。
長長的冬季到來之前,有些動物會不停地吃,很快,它們就會長得很胖。冬天到來時,它們就靠著積攢起來的脂肪生存了。脂肪幫助動物保持溫暖。
北極圈的動物還有其他的方法抗擊嚴寒。例如,北極圈的兔子耳朵非常小。小耳朵可以把熱量擋在體內,而大耳朵則會把熱量放出去。小東西總是會把熱量存在里面。你注意過嗎?你在非常小的房間里睡覺會感覺非常熱。
在北極圈難得溫暖。盡管夏季非常短暫,但總是有太陽的明亮照射。植物在你眼前迅速成長。動物們如北美馴鹿,企盼了整整一年的夏天,他們又可以有鮮草吃了。每分鐘的陽光對它們的生命都是非常重要的。
第四篇
【答案】
48.C 49.A 50.C 51.B
【解析】
48.文章講的是早期的機動車賽。選項A只是一個例子簡要說明早期車賽的歷史。選項C是正確的。
49.第一段和第二段都提到司機最擔心的是汽車會拋錨,可見汽車拋錨在當時是最常發生的。因此,如果汽車沒有完成比賽,很可能就是汽車拋錨了。選項A是正確的。其他選項的問題并未在文章中提到。
50.第一段和第二段都提到人們對沒有馬拉的車居然能走很是驚訝。至于速度的快慢不在他們關注的范疇。選項C是正確的。
51.第二段。Glare瞪眼,stare盯著看。文中提到人們的驚異感覺,所以對這新奇的機器應該是盯著看。選項B是正確的。
【原文大意】
現在,世界最著名的車賽之一印第安納波里(美國印第安納州首府)500需要約4小時的時間完成。如果這種車賽在1895年舉行恐怕需要3天的時間。這種沒有馬拉的車就在那一年前不久剛剛發明。那時的最高速度比今天要低得多。對大多數人來說,就看看無馬的車能走就已經很驚異了。司機最擔心的是車不要拋錨。
第一次車賽是在1895年芝加哥感恩節那一天。當地居民都聚集在街上注視著這個新機器。比賽的路線是穿過鎮中心。車從附近的郊區出發,再返回。整個賽程約54英里。這個賽程還不到Indy車賽的十分之一。司機們用曲柄開動引擎,祈禱車千萬別拋錨,然后出發上路。這場車賽的確考驗了一些車,它們很可能是承受不了這么高的速度。車賽的勝利者是J.Frank Duryea,他用了7個小時多一點的時間完成了比賽,平均速度是每小時7.5英里,比現代的跑步馬拉松要慢一些。即便如此,當Duryea結束時,人群瘋狂了。
第五篇
【答案】
52.B 53.C 54.D 55.A
【解析】
52.第一段。Pay his way through school付學費。小男孩挨家賣貨是為了付學費。選項B是正確的。賣貨的過程當中突然發現口袋里沒有錢,而賣貨不是為了賺零錢,所以D錯誤。
53.第二段。他們再次相遇時在醫院,男孩已成了醫學專家。選項C是正確的。醫生一眼就認出了那位婦女,所以不存在二者都變化太大以致互相認不出來的情況(選項A)。選項B與事實相反。
54.從第一段結尾到第二段說他特別關注這個病人,可以看出他是為了報答。選項D是正
確的。
55.作者在敘述故事時,從男孩本想要頓飯改成一杯水,到婦女給的是牛奶,從醫生對婦女的特殊照顧到最后的賬單??梢钥闯?,作者想要說的是:好心有好報。A選項正確。
【原文大意】
一天,一個男孩正挨家叫賣商品以籌學費,突然發現身上只剩下了一個一角硬幣,但是他很餓。他決定到下一家討一頓飯。但到了那一家,一位年輕的婦女打開門時,他卻失去了勇氣,他沒有要吃的,而是要了一杯水。這位婦女覺得他看起來很餓,便拿給他一大杯牛奶。他慢慢地喝完,然后問道,“我欠您多少錢?…‘你什么都不欠我的,”她答道。“我真心地感謝你,”他說。
數年之后,那位婦女病得很厲害,當地的醫生把她送到大城市,這里有專門研究她這種少見的疾病的專家。Howard Kelly醫生被叫來會診。當他聽到她來自那個小鎮,立刻起身奔向她的病房。他穿著醫生的外套去見她。他立即認出了她。他回到會診室,決定要盡一切努力挽救她的生命。從那天起,他給這個病號以特別的關注。經過長時期的斗爭,終于勝利了。
Kelly醫生要求辦公室把賬單給他證實一下,他在賬單旁邊寫了些什么。賬單被送到她的房間。她不敢打開看,知道她要用自己整個的余生來還賬。她終于打開來,賬單邊上的字吸引了她:“賬已經用一杯牛奶付過了”。
V.Daily Conversation
【答案】
56.F 57.H 58.B 59.G 60.D
【解析】
56.Might表示不肯定所以應該是猜測的語氣。選項F是正確的。
57.從后句看,說話人也對此事一無所知。選項H是正確的。
58.這里實際上在問為什么住院。選項B是正確的。
59.從提到住院到為什么住院再到現狀如何。選項G是正確的。
60.Alan似乎很不順。說話者表示感慨和同情。選項D是正確的。
【原文大意】
Robyn:Alan來了嗎?
Scottie:沒有。我擔心是不是有什么事。
Robyn:那會有什么事呢?
Scottie:不知道。但愿沒有什么大不了的事。
Robyn:上個星期他姐姐剛住進醫院。
Scottie:噢?怎么啦?
Robyn:出車禍了。
Scottie:她現在好嗎?
Robyn:仍處于昏迷狀態。
Scottie:可憐的Alan。他母親去年去世后,他姐姐可是他唯一的親人了。
?、?Writing
61.【高分作文】
Dear Mike,
Congratulations! I just heard that you passed the exams. How great you are! You set an example
for us--we can pass it! But I know how hard you studied and how many difficulties you conquered.Now you are on the way to the university. I admire you.
We three (you have to guess who the other two are) decided to have a small party for you to
celebrate your success. It is an important turning point of your life, we believe. So we must do this.Will you be free this Sunday afternoon? Let's meet at the same place and the same time as we usuallydo. Call me if you want to make it another time.
Congratulations again.
Love,
Li Yuan